Monday, July 18, 2011

Cara elak sources dan gambar dicopy paste

Sekarang ni femes betol plagiarism kat blog2.orang penat2 reka itu ini,karang baek punyer last2 ade la malaun2 yang takde sivic copy paste baek punya dari blog2 kte..tul x?ni ada cara untuk elak dari bahan2 dalam blog kte dicurik...

Mula - mula.....
1)Pergi ke bahagian Design kat Dashboard kite

2)Pada Page Elements,click pada "Add a Gadget", pastu pilih HTML/JavaScript.


3)Pastu masukkan HTML code di bawah:


<script language="JavaScript">
<!--
//Disable right mouse click Script
//By Maximus (maximus@nsimail.com) w/ mods by DynamicDrive
//For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com
var message="No Kopikat Please!";
///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}
function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}
if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}
document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")
// -->
</script>

*last sekali perkataan yang "berhighlight merah" bole tukar kepada ayat anda sendiri, setiap kali orang nk right click perkataan anda akan keluar..

4) Last sekali tekan SAVE

SELAMAT MENCUBA

4 comments:

Panggil saya Eda. said...

xleh nak ambik code ni

nuramiranoordin said...

cmne nak amik ni. awak ni pun...baik takpyh share..adooiii

Nuraihan Mohd Saleh - admin - said...

cuba control + C..klau right click mmg x boleh

kentut LOi!! said...

nak amik tu senang jer.. aku baru jer lepas copy paste..hohooo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails